Blogs

Ga nou toch verdomme eens regeren!

Oh ja, wat er volgens mij mis is met al die bestuurders en regeerders en "leiders": ze denken dat ze moeten sturen en leiden. En mogen het dus beter weten dan degenen voor wie ze het doen: hun volk, hun werknemers, hun bedrijf, noem maar op.

Ik zeg niet dat ze altijd alleen maar mogen doen wat het volk wil, maar het uiteindelijke doel is dat wel - niet de meerdere glorie van hun zelf.

Meer met muziek?

Misschien ben ik knetter, maar nu ik die rooie gitaar heb gekocht die ik altijd al had willen hebben kom ik toch wat vaker in een muziekzaak. Omdat de andere gitaar die ik had geen versterkt geluid meer wilde maken heb ik die daar laten repareren (wat moet ik met twee werkende electrische gitaren? Maar goed, wat moet ik úberhaupt met zes gitaren?) en kreeg ik veel knorretjes omdat ik het ding zo stofiig had laten worden.

Stom

Ik word zo depressief van dat gedoe in Amerika - noemen we dat nog een moderne Westerse samenleving?

Wordt het niet gewoon tijd om te erkennen dat de "grote godsdiensten" niet meer zijn dan een verzameling leefregels voor samenlevingen van lang geleden en ver weg, en dat het tijd wordt om te gaan doen wat nu aan de orde is?

Weten wat je wilt (of niet)

Ik ben een boek aan het lezen "De Angst van de Wijze" (Patrick Rothfuss) waarin een student aangeraden wordt een periode vrij te nemen in plaats van in een noodvaart door te stomen naar een hoger kennisniveau. Citaat: "De universiteit was al een heel jaar de spil van mijn leven. Nu, geconfronteerd met de noodzaak om te vertrekken, was ik volkomen verloren. Ik had geen idee wat ik met mezelf aan moest.".

Gelukkig 2017

Mijn electrische gitaar had geen zin meer om versterkt te kunnen worden en het was al niet echt het model waar ik oorspronkelijk mijn zinnen op had gezet. Dus toen ik bedacht dat het kerstvakantie was en ik dus tijd genoeg had om eens rustig een muziekwinkel in te stappen heb ik na lang aarzelen mijn voetstappen toch maar eens gedwongen in de richting te gaan van een plek waarvan ik vermoedde dat ze er wel zo eentje zouden hebben.

(zeldzaam) politiek commentaar

Vanochtend of gisteravond in bed schoot het me door het hoofd dat (blank) Amerika weer eens heeft laten zien dat ze nog niet meekunnen in een veranderende wereld - en ik vrees dat het hier te lande niet veel beter is met partijen als de VVD en de SGP en uitwassen als Wilders en verschijnselen zoals de Zwarte Pieten discussie

Glog

Het is heel simpel: het is Geen Blog... eigenlijk een allergische reactie op nu dat de selfie heel gewoon is geworden het nieuwe bullshit bingo buzzword het vlog lijkt te zijn.

Leren en leren en leren

Een tijdje geleden heb ik een applicatie gemaakt waarin ik voor elk gewenst tool een verzameling sneltoetsen kan laten zien. Ik had al eerder bedacht dat ik deze kon gebruiken om nou eindelijk VI eens mee te leren, dus ben ik dat van de week maar eens gaan doen aan de hand van een paar tutorials om websites te bouwen.

Pages

Subscribe to RSS - blogs