Blogs

Weten wat je wilt (of niet)

Ik ben een boek aan het lezen "De Angst van de Wijze" (Patrick Rothfuss) waarin een student aangeraden wordt een periode vrij te nemen in plaats van in een noodvaart door te stomen naar een hoger kennisniveau. Citaat: "De universiteit was al een heel jaar de spil van mijn leven. Nu, geconfronteerd met de noodzaak om te vertrekken, was ik volkomen verloren. Ik had geen idee wat ik met mezelf aan moest.".

Gelukkig 2017

Mijn electrische gitaar had geen zin meer om versterkt te kunnen worden en het was al niet echt het model waar ik oorspronkelijk mijn zinnen op had gezet. Dus toen ik bedacht dat het kerstvakantie was en ik dus tijd genoeg had om eens rustig een muziekwinkel in te stappen heb ik na lang aarzelen mijn voetstappen toch maar eens gedwongen in de richting te gaan van een plek waarvan ik vermoedde dat ze er wel zo eentje zouden hebben.

(zeldzaam) politiek commentaar

Vanochtend of gisteravond in bed schoot het me door het hoofd dat (blank) Amerika weer eens heeft laten zien dat ze nog niet meekunnen in een veranderende wereld - en ik vrees dat het hier te lande niet veel beter is met partijen als de VVD en de SGP en uitwassen als Wilders en verschijnselen zoals de Zwarte Pieten discussie

Glog

Het is heel simpel: het is Geen Blog... eigenlijk een allergische reactie op nu dat de selfie heel gewoon is geworden het nieuwe bullshit bingo buzzword het vlog lijkt te zijn.

Leren en leren en leren

Een tijdje geleden heb ik een applicatie gemaakt waarin ik voor elk gewenst tool een verzameling sneltoetsen kan laten zien. Ik had al eerder bedacht dat ik deze kon gebruiken om nou eindelijk VI eens mee te leren, dus ben ik dat van de week maar eens gaan doen aan de hand van een paar tutorials om websites te bouwen.

Lang gewacht en gekregen (of gegeven)

Er lag al heel lang een wens te zeuren om eens vervuld te gaan worden: zo'n drie jaar geleden tijdens het werken met mijn XML editor leek het me wel een goed idee om ook het ongedaan en eventueel opnieuw gedaan maken van acties in te bouwen. Voor dat soort dingen hou ik - is het zo lang al weer? - een registratie bij op een locale Trac site en vandaag heb ik het ticket eindelijk afgesloten.

Het "denk" gedoe

De laatste dagen ben ik bezig geweest met de sectie "Mijn gedachten", in een poging om het toch wat meer op de oorspronkelijke opzet te laten lijken. 's Nie helemaal gelukt en ik ben er ook nog niet over uitgedacht - maar wel weer lekker wat bezig geweest met wat je met Drupal kan en dat is ook wel weer wat waard.

Muziek!

Op de "Mijn liedjes" pagina zag ik onlangs dat ik beloofd had nog wat opnames bij te gaan plaatsen. Dat leek me wel een leuke aanleiding om eens te kijken wat Drupal aan mogelijkheden biedt om embedded players op je pagina's te zetten, want ik kan de code wel met de hand in een full html tekstveld zetten maar een manier om het binnen het framework te doen is mijlenveel beter.

Nieuwe content

Het is weer november (NaNoWriMo) en ik ben aan het proberen de draad van het schrijven te pakken te krijgen door nog weer eens wat oude verhalen toe te voegen. Een aantal was reeds uitgetypt dus ik dacht aanvankelijk ze via de scanner en een OCR programma binnen te krijgen maar daarvoor is het papier niet hagelwit genoeg meer en het lint dat ik destijds gebruikte te versleten. Niet genoeg contrast dus voor het programma om de letters te kunnen herkennen en daarom ben ik toch maar aan het overtypen geslagen. Eigenlijk is dat ook wel een betere manier om weer in de sfeer te komen.

Pages

Subscribe to RSS - blogs