Blogs

Weer die man in de straat

Iemand had een boek geschreven over "de gewone man" en ik las daar een artikel over.

Hij had inmiddels begrepen dat ze het gevoel hebben dat ze er niet mogen zijn,

ik moest gelijk denken aan die situatie van de arbeider en het autootje dat hij nu krijgen kan maar niet meer mag hebben.

Op een of andere manier moet die boodschap wel gegeven worden maar niet zoals dat vaak gaat op een onverschillige, kwetsende manier. wel zo dat de wereld nu eenmaal verandert, maar ook met ze in hun waarde laten en een alternatief oid bieden

Een paar gedachten over "male gaze"

Let's hear it for the male gaze

Denying the light of day to the rest of the human race

 

 

Male gaze is net als snoeplust en roken een door de samenleving aangeleerde gewoonte die bedwongen kan worden. Het zou zelfs makkelijker moeten zijn dan met die andere twee want er zit geen fysieke component bij (een  veronderstelde relatie met voortplanting of evolutie is puur geconstrueerd)

"Ja maar waar kom je nou echt vandaan?"

Ik zag een link naar een artikel waar ik weer heel erg van moest zuchten:

where are you really from?”

(over dat mensen die er allochtoon uitzien - erger nog, we noemen ze zelfs allochtonen - automatisch aangezien worden voor dat ze niet hier geboren kunnen zijn of vinden dat ze hier horen en onze aanname dat ze waarschijnlijk ook helemaal in touch zijn met die "andere cultuur")

Ga nou toch verdomme eens regeren!

Oh ja, wat er volgens mij mis is met al die bestuurders en regeerders en "leiders": ze denken dat ze moeten sturen en leiden. En mogen het dus beter weten dan degenen voor wie ze het doen: hun volk, hun werknemers, hun bedrijf, noem maar op.

Ik zeg niet dat ze altijd alleen maar mogen doen wat het volk wil, maar het uiteindelijke doel is dat wel - niet de meerdere glorie van hun zelf.

Meer met muziek?

Misschien ben ik knetter, maar nu ik die rooie gitaar heb gekocht die ik altijd al had willen hebben kom ik toch wat vaker in een muziekzaak. Omdat de andere gitaar die ik had geen versterkt geluid meer wilde maken heb ik die daar laten repareren (wat moet ik met twee werkende electrische gitaren? Maar goed, wat moet ik úberhaupt met zes gitaren?) en kreeg ik veel knorretjes omdat ik het ding zo stofiig had laten worden.

Stom

Ik word zo depressief van dat gedoe in Amerika - noemen we dat nog een moderne Westerse samenleving?

Wordt het niet gewoon tijd om te erkennen dat de "grote godsdiensten" niet meer zijn dan een verzameling leefregels voor samenlevingen van lang geleden en ver weg, en dat het tijd wordt om te gaan doen wat nu aan de orde is?

Weten wat je wilt (of niet)

Ik ben een boek aan het lezen "De Angst van de Wijze" (Patrick Rothfuss) waarin een student aangeraden wordt een periode vrij te nemen in plaats van in een noodvaart door te stomen naar een hoger kennisniveau. Citaat: "De universiteit was al een heel jaar de spil van mijn leven. Nu, geconfronteerd met de noodzaak om te vertrekken, was ik volkomen verloren. Ik had geen idee wat ik met mezelf aan moest.".

Gelukkig 2017

Mijn electrische gitaar had geen zin meer om versterkt te kunnen worden en het was al niet echt het model waar ik oorspronkelijk mijn zinnen op had gezet. Dus toen ik bedacht dat het kerstvakantie was en ik dus tijd genoeg had om eens rustig een muziekwinkel in te stappen heb ik na lang aarzelen mijn voetstappen toch maar eens gedwongen in de richting te gaan van een plek waarvan ik vermoedde dat ze er wel zo eentje zouden hebben.

Pages

Subscribe to RSS - blogs