Mijn gedachten (of gefilosofieer)

Op de originele ongepubliceerde versie van deze site had ik een sectie "filosofie" gemaakt met links naar dingen die ik belangrijk vind en zo.  Een aangepaste versie staat in het oude gedeelte, twee dingen daaruit die belangrijk zijn geweest om mijn wereldvisie te bestendigen - omdat ze het als het ware beter konden zeggen dan ik zelf - wil ik toch even apart noemen:

  • het lezen van Robert M. Pirsig's `Zen and the art of motorcycle maintenance` en `Lila`
  • het maken van een werkstuk over George A.A. Kelley's persoonlijkheidstheorie over "Personal Constructs" tijdens mijn studie psychologie.

Meer hierover hier

Ik had ook een onderdeel geprojecteerd waar mijn eigen filosofietjes te lezen zouden zijn, dat was een read-only versie van een applicatie die ik oorspronkelijk in SQL/Windows had bedacht en hier probeer te reconstrueren.

In de oorspronkelijke "DenkBank" kon je een trefwoord selecteren, dan kreeg je een lijst met teksten (titels/onderwerpen) waar je er een van kon kiezen om nader te bekijken. In de applicatie om ze te onderhouden werkte het andersom: daar maakte ik een tekst om daar dan een of meer trefwoorden aan te koppelen (je ziet dit tegenwoordig praktisch overal op websites - ook hier - maar ik heb dit toch echt bedacht voordat ik dat gezien had. Gewoon een geval van "great minds think alike" of iets dergelijks).

In de versie hier kun je dat al doen via de site search, waar alle gebruikte trefwoorden gekozen/opgegeven kunnen worden, maar ik vond het toch een leuke uitdaging om het na te bouwen. Je ziet nu alleen wel ook alle trefwoorden die voor andere zaken (zoals blog posts) gebruikt zijn, dus misschien moet ik dat nog eens omzetten naar een aparte verzameling.

 

Update (14 april 2019)

Bij het herlezen van De Aardzee trilogie van Ursula LeGuin realiseer ik me dat ik deze ook had moeten noemen als een belangrijke invloed (nog vóór "Zen") dus bij dezen. Eigenlijk zou ik hier verder over moeten uitweiden maar dat heb ik over de andere items ook niet gedaan dus laat maar