Leren en leren en leren

Een tijdje geleden heb ik een applicatie gemaakt waarin ik voor elk gewenst tool een verzameling sneltoetsen kan laten zien. Ik had al eerder bedacht dat ik deze kon gebruiken om nou eindelijk VI eens mee te leren, dus ben ik dat van de week maar eens gaan doen aan de hand van een paar tutorials om websites te bouwen.

De aanleiding was een vraag van iemand op het Python language forum naar het bouwen van een restful webservice, waar prompt iemand met een verwijzing kwam waarop ik dacht: die ga ik ook eens volgen. En dan voor de verandering eens niet met SciTE maar met VI, met mijn Hotkeys applicatie bij de hand om snel te kunnen vinden hoe ik al die slimme commando's-via-toetscombinaties moet uitvoeren.

Ongetwijfeld zijn er wel betere (en vooral completere) VI tutorials op het web, maar soms moet je gewoon je "Not Invented Here" neigingen de vrije loop laten.

Hoe is dit alles afgelopen? Nou ik heb wat meer idee van RESTful, ik heb wat meer idee van zo'n service uitvoeren via een HTML pagina met ajax javascript, en ik heb nog steeds het gevoel dat ik nog veel meer te leren heb over VI.