magiboss's blog

Niet goed opgelet vervolg

Let's blame it on microsoft.

Deze site draait met IIS, en na zoeken op drupal.org met de termen images not visible iis meen ik het volgende te moeten begrijpen: IIS houdt rekening met Apache .htaccess files, maar waarschijnlijk niet helemaal zoals je zou verwachten. Want het file van die naam bovenin de site/default/files directory was aangepast volgens de laatste richtlijnen, maar die vulling zorgde er wel voor dat IIS geen zin meer had bestanden uit die directory te laten zien. Na vervangen door een lege versie zie ik mijn mooie plaatjes weer...

Niet goed opgelet?

Onlangs geupgrade naar Drupal 7.29, nou doen de plaatjes het niet meer. 7.30 zou het misschien oplossen, maar helaas.

We zoeken verder naar een oplossing...

Nieuw onderdeel toegevoegd

Hmm, ik probeerde iets te vinden op het verzamelen van schrijfsels zonder ze van te voren te hoeven indelen, bv een Zen Writer die schrijft naar een database met impliciete keys zodat je geen bestandsnamen hoeft te bedenken (een Zen Writer is een full screen editor zonder opmaakmogelijkheden en visuele besturingselementen zoals een menu of buttons op het scherm, zodat je je kunt concentreren p het schrijven).
en toen dacht ik aan mijn teksten of denksels database (die aan het evolueren is vanaf mijn geknutsel in SQLWindows via mijn genutsel in Python/CGI en Django naar....)

Yay, klaar!

Hehe, alle content van de Drupal 6 site is nu overgezet - de blog posts zelfs met de oorspronkelijke datum.
Ik ben alleen nog niet zeker van die image toestanden: ik heb nou wel directories toegevoegd om het mogelijk te maken dat er versies van de plaatjes worden gemaakt voor de diverse image styles, maar of het ook daadwerkelijk gebeurt moet ik nog afwachten. 
Gelukkig is de meeste bestaande content voornamelijk tekst gebaseerd, en de meeste nieuwe zal dat waarschijnlijk ook zijn, dus ik vind het geen "blocking issue".

Upgrading woes

"Geïnspireerd" door de wedervarens geschilderd op http://www.eviscerati.org, de site van Christopher Wright degene van wie ik het hele idee om Drupal te gebruiken heb, ben ik dit weekend gaan upgraden van Drupal 6 naar Drupal 7.
Ik had er al mee gewerkt sinds ik na het overschakelen op Linux Mint een nieuwe lokale Drupal site ging opzetten en in plaats van 6 maar gelijk naar 7 erop gezet heb. Ook het probeersel voor Renee heb ik in 7 opgezet. Maar dat was van scratch af aan, upgraden blijkt toch een heel ander avontuur.

Subscribe to RSS - magiboss's blog