site news

Het "denk" gedoe

De laatste dagen ben ik bezig geweest met de sectie "Mijn gedachten", in een poging om het toch wat meer op de oorspronkelijke opzet te laten lijken. 's Nie helemaal gelukt en ik ben er ook nog niet over uitgedacht - maar wel weer lekker wat bezig geweest met wat je met Drupal kan en dat is ook wel weer wat waard.

Muziek!

Op de "Mijn liedjes" pagina zag ik onlangs dat ik beloofd had nog wat opnames bij te gaan plaatsen. Dat leek me wel een leuke aanleiding om eens te kijken wat Drupal aan mogelijkheden biedt om embedded players op je pagina's te zetten, want ik kan de code wel met de hand in een full html tekstveld zetten maar een manier om het binnen het framework te doen is mijlenveel beter.

Nieuwe content

Het is weer november (NaNoWriMo) en ik ben aan het proberen de draad van het schrijven te pakken te krijgen door nog weer eens wat oude verhalen toe te voegen. Een aantal was reeds uitgetypt dus ik dacht aanvankelijk ze via de scanner en een OCR programma binnen te krijgen maar daarvoor is het papier niet hagelwit genoeg meer en het lint dat ik destijds gebruikte te versleten. Niet genoeg contrast dus voor het programma om de letters te kunnen herkennen en daarom ben ik toch maar aan het overtypen geslagen. Eigenlijk is dat ook wel een betere manier om weer in de sfeer te komen.

Over de totstandkoming van deze site

Ik ben er heel lang mee tevreden gebleven om wat ik aan websites en webapplicaties gemaakt had lokaal te hosten en lekker voor mezelf te houden.

Vanuit het beheer en onderhoud van een site voor een bevriende school (http://www.schooldeparadox.nl, helaas imiddels opgeheven) was ik hier op Vevida terecht gekomen en het via een aanbieding een eigen domein daar beginnen was een makkelijke manier om het dan toch maar eens "voor het echie" te gaan doen.

Tags: 
Subscribe to RSS - site news