Mijn liedjes

Meer oud spul, maar daar gaat deze site tenslotte (ook) over. Ik heb het chronologisch geordend, want een aantal dingen zijn behoorlijk gebonden aan de tijd waarin ik ze schreef vind ik.

Het begon met teksten schrijven, vanuit de gedachte om gedichten op muziek te zetten denk ik - en de meeste muziek daarbij zat voornamelijk in m'n hoofd. Toen ik (later) een beetje gitaar leerde spelen kon ik die melodieen proberen vast te leggen of omzetten in accoordenschema's. En van tijd tot tijd kwam de muziek bijna direct met de tekst mee, alsof ze er uit voortvloeide. Dat maakt mijn liedjes ook muzikaal weinig interessant denk ik.

Teksten bij muziek schrijven heb ik eigenlijk alleen maar gedaan bij muziek van anderen, bijvoorbeeld bij wat improvisaties die ik samen met een vriend in Amsterdam had opgenomen - en dat was vaak meer een bestaande tekst zoeken die wel paste of passend te maken was. In Kramp (een bandje dat ik veel te laat heb helpen oprichten en veel te vroeg heb helpen ophouden te bestaan) was het ook voornamelijk combineren en bijprutsen.

Voorlopig staan hier alleen teksten, misschien komen er ook nog wel links naar opnames. Ik heb alles ooit tenminste één keer opgenomen, dus dat is in principe mogelijk. Oh kijk: pagina's met opnames er bij op!